KakiWayang.com

Contest #1 : Jawab 5 soalan dan menang 2 tiket wayang percuma!!

Users

Contest #1 : Jawab 5 soalan dan menang 2 tiket wayang percuma!!

Note : Tahukah anda, projek Kakiwayang.com dimulakan pada March 2011 dan telah me-review 51 buah filem baik tempatan mahupun luar negara. Thanks for the support!!!

Ha, bagi menghargai pengunjung2 yang melayari Kakiwayang.com, pihak admin buat julung-julung kalinya mengadakan contest yang simple dan mudah ini dan anda berpeluang memenangi 2 tiket wayang percuma!!! So, meh pakat ramai2 join. Caranya mudah saja, anda perlu menjawab 5 soalan berkaitan Kakiwayang.com. Dan yang paling bagus, JAWAPAN kepada soalan-soalan ni ada dalam web Kakiwayang.com, so pandai2 la korang cari ye dalam web ni…sila explore…hoho….senangkan?

 

Berikut adalah soalan-soalannya:
1. Senaraikan penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com.
2. Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.
3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
4. Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
5. Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?

 

Ok, cara jawab adalah dengan comment di post ini. Jangan risau kerana admin takkan approve dulu comment korang so orang lain tak boleh tahu dan tiru jawapan korang. Korang juga mestilah menyatakan dalam comment tersebut, nama dan alamat email korang untuk dihubungi. So, satu email = satu penyertaan je ye. Kalau rasa nak ada better chance, ajak la kawan2 korang join, mana tau dia menang, boleh tengok wayang dengan korang kan?..haha…

Lagi satu, sila letak link blog korang dekat jawapan tu, marketing sikit kan..nanti kalau menang kitorang promote le blog korang kat Kakiwayang.com time umumkan pemenang tu.

 

Soalan : Bang, camne kalau ada 100000 orang jawab dengan betul? Sapa menang?

Jawapan : Hamboi kau, anda yakin ke jawapan anda betul? Sekali salah kan…senang sangat ke…

Ha, jangan risau, sebab tu la kami ‘terpaksa’ sediakan slogan untuk anda reka so yang paling menarik dan kreatif akan dipilih jadi pemenang. Lengkapkan ayat  ‘Saya suka tengok wayang kerana ………………………………………………..’ (tidak melebihi 20 patah perkataan).

 

Lagi info :

  • Pemenang mestilah salah seorang yang like Fanpage Kakiwayang.com di Facebook. Apa, tak like lagi?? Sila klik sini.
  • Hadiah berupa 2 tiket/pass percuma untuk menonton wayang di mana-mana cawangan panggung wayang GSC (tidak termasuk 3D / Couple Seat).
  • Contest adalah dari 1 Disember hingga 14 Disember 2011 (jam 11.59 malam).
  • Pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2011
  • Sebarang pertanyaan, boleh email ke admin@kakiwayang.com.

Ajak kawan masuk ramai2 (mana tau kawan korang tu menang leh tengok sama2 berdua)

Nak senang, tekan je butang warna biru bawah ni, dan automatik sistem publish kat wall korang. Yeah! Semoga berjaya rakan-rakan. Selamanya KAKI WAYANG!

29 Comments

  1. Wah…
    gud luck utk contest ni..
    :)

  2. susah meh soalannya
    :-)

    • Hehe…yang mana satu susah Hans..no. 4 & 5 kacang je bagi ko kan…wahaha….bab2 penulis tu bawah each tajuk review ada…hee….

  3. 1.Penulis( nickname) kaki wayang :-

    1.HantuWayang
    2.BertihJagung
    3.PopcornMadu
    4.Voldemort

    2.Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.

    Hikayat Merong Mahawangsa pada 28 mac 2011

    3.3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
    1.Happy Feet 2
    2.Ombak Rindu
    3.The Adventures of Tintin

    4.Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
    Sir Francis

    5.Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?
    19 orang. Die akan berkahwin dengan orang yang ke-20.

    Saya suka tengok wayang kerana saya suka mengambil iktibar daripada cerita yang ditonton. Cerita yang ditayangkan mostly sangat berkait rapat dengan kehidupan seharian kita.

  4. jawapan pertama=HantuWayang
    BertihJagung
    PopcornMadu
    Voldemort

    jawapan kedua=http://www.kakiwayang.com/segmen-khas/5-filem-terbaik-2011-pilihan-kakiwayang-com%E2%80%A6apa-pula-pendapat-korang.html

    jawapan ketiga=http://www.kakiwayang.com/filem-2011/review-filem-libas-melayu-vs-siam.html
    http://www.kakiwayang.com/filem-2011/happy-feet-2-jom-semua-kita-pindah-antartika.html
    http://www.kakiwayang.com/filem-2011/the-adventures-of-tintin-kisah-penyiasatan-kapal-tenggelam.html

    jawapan keempat=Sir Francis

    jawapan kelima=ade la dlm 19 orang
    Ally telah membuat perjanjian dimana beliau akan berkahwin dengan org yg ke 20 bagi menamatkan zaman bujang nya

    ‘Saya suka tengok wayang kerana saya amat teringin dengan filem-filem malaysia dan saya nak tengok filem ombak rindu’ (tidak melebihi 20 patah perkataan).

  5. 1.Senaraikan penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com.
    -PopcornMadu
    -BertihJagung
    -HantuWayang
    -Voldermort
    -Admin

    2.Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.
    -Review Filem : Hikayat Merong Mahawangsa 2011 : Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3.Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
    -Review Filem 2011: Libas: Melayu vs Siam?
    -Ombak Rindu: Gandingan mantap Malek KL Gangster dengan Meriam Pontianak Harum Sundal Malam
    -Happy Feet 2: Jom semua kita pindah Antartika!

    4.Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
    Sir Francis Haddock dan wataknya itu dibawa oleh Andy Serkis

    5.Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?
    Sebanyak 19 orang yang pernah menjadi teman lelakinya dan pernah dia tiduri.Apabila dia berjumpa dengan teman lelaki yang ke 20, dia berjanji untuk berkahwin dengan lelaki tersebut dan menamatkan zaman bujangnya.

    ‘Saya suka tengok wayang kerana dapat hilangkan stress dan kualiti wayang lagi cantik daripada cetak rompak.:-)’

  6. Hari kedua pertandingan, kami dah terima 3 penyertaan dah ni. Anda, anda dan anda yang sedang membaca tu bile lagi nak join? Hehe.

    • 3 orang ka….wah..besar la chance nak menang…penulis boleh masuk ke?..haha…=p

  7. oh..senang je soalannye, dekat komen2 ni pun dah nampak 3 nickname penulis kakiwayang kan..kemonnn2..nak menang ke tak ni? sile bersemangat! yeah! =D

  8. 1) Penulis: Hantu wayang, Bertih Jagung, Popcorn Madu, n Voldemort.

    2) Hikayat Merong MAhawangsa 2011: Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3) – Libas: Melayu vs Siam?
    – The Smurf: Makhluk biryu dari alam ajaib
    – Happy feet 2: Jom semua kita pindah Antartika

    4) Sir Francis Haddock(e)

    5) 20, she will not slept with the last partner until she sure he is the one.

    Saya suka tengok wayang kerana sy dapat menghargai seni, hidup, kehidupan dan teknologi dalam waktu yg meriangkan.

  9. 1) Penulis: Hantu wayang, Bertih Jagung, Popcorn Madu, n Voldemort.

    2) Hikayat Merong MAhawangsa 2011: Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3) – Libas: Melayu vs Siam?
    – The Smurf: Makhluk biryu dari alam ajaib
    – Happy feet 2: Jom semua kita pindah Antartika

    4) Sir Francis Haddock(e)

    5) 20, Ally takkan tidur dengan teman lelaki yg terakhir selagi dia tak yakin yg lelaki itu adalah Mr right.

    saya suka tengok wayang kerana dapat hilangkan stress sy sambil lepak dengan kengkawan kongsi cerita.

  10. 1) Penulis: Hantu wayang, Bertih Jagung, Popcorn Madu, n Voldemort.

    2) Hikayat Merong MAhawangsa 2011: Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3) – Libas: Melayu vs Siam?
    – The Smurf: Makhluk biru dari alam ajaib
    – Happy feet 2: Jom semua kita pindah Antartika

    4) Sir Francis Haddock(e)

    5) 20, sehingga dia yakin yg pakwenye adalah Mr right, Ally takkan tidur ngan pakwenya.

    saya suka tengok wayang kerana setiap minggu ada je wayang baru yang best-best ditayangkan.

  11. 1) Penulis: Hantu wayang, Bertih Jagung, Popcorn Madu, n Voldemort.

    2) Hikayat Merong MAhawangsa 2011: Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3) – Libas: Melayu vs Siam?
    – The Smurf: Makhluk biru dari alam ajaib
    – Happy feet 2: Jom semua kita pindah Antartika

    4) Sir Francis Haddock(e)

    5) 20, Ally berjanji takkan tidur ngan partner nya sampai dia yakin yg partner dia adalah Mr Right.

    Saya suka tengok wayang kerana dunia wayang ada macam-macam perisa; suka, sedih, takut, risau, kartun dan fairytale!!!!!

  12. 1) Penulis: Hantu wayang, Bertih Jagung, Popcorn Madu, n Voldemort.

    2) Hikayat Merong MAhawangsa 2011: Pecah Tradisi Filem Tempatan

    3) – Libas: Melayu vs Siam?
    – The Smurf: Makhluk biryu dari alam ajaib
    – Happy feet 2: Jom semua kita pindah Antartika

    4) Sir Francis Haddock(e)

    5) 20, Ally takkan tidur ngan parner nya selagi dia tak pasti yg partner nya itu adalah Mr Right.

    Saya suka tengok wayang kerana setiap minggu ada je movie yg best utk di tonton.

  13. 1. senarai penulis kaki wayang?
    -HantuWayang
    -BertihJagung
    -PopcornMadu
    -Voldemort

    2. Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.
    -Hikayat Merong Mahawangsa 2011

    3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
    -Libas: Melayu vs Siam?
    -The Adventures of Tintin: Kisah pengembaraan misteri kapal tenggelam!
    -Ombak Rindu

    4. Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
    -Sir Francis

    5. Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?
    -19 org
    -janji beliau akan berkahwin dengan org yg ke 20 bagi menamatkan zaman bujang nya

    blog: http://oyiehan.blogspot.com

    SLOGAN:
    ‘Saya suka tengok wayang kerana boleh menghilangkan tekanan dan buatkan diri ini gembira untuk seketika dan yang paling penting, hati puas bila menonton wayang’

  14. 1. Senaraikan penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com.
    HantuWayang, BertihJagung, PopcornMadu & Voldemort

    2. Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.
    Hikayat Merong Mahawangsa

    3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
    Libas, Alamak…Toyol ! & Ombak Rindu

    4. Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
    Sir Francis

    5. Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?
    19, beliau akan berkahwin dengan org yg ke 20 bagi menamatkan zaman bujang nya

    Saya suka tengok wayang kerana ‘inilah masa untuk membebaskan kepala dari tekanan kerja disamping berhibur dan merapatkan hubungan bersama keluarga dan orang tersayang’.

  15. 1. Senaraikan penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com.
    Jawapan :
    1)PopcornMadu
    2)HantuWayang
    3)BertihJagung
    4)Voldemort

    2. Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.
    Jawapan : Hikayat Merong Mahawangsa

    3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)
    Jawapan :
    1)Happy Feet 2: Jom semua kita pindah Antartika!
    2)The Adventures of Tintin: Kisah pengembaraan misteri kapal tenggelam!
    3)Review Filem 2011: Libas: Melayu vs Siam?

    4. Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.
    Jawapan : Sir Francis

    5. Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?
    Jawapan : Teman lelaki Ally berjumlah 19 orang kesemuanya dan Ally telah berjanji akan berkahwin dengan org yg ke 20 bagi menamatkan zaman bujangnya.

    Slogan :
    Saya suka tengok wayang kerana saya boleh share emosi saya dengan penonton yang lain bila kami sama-sama ketawa, menangis, sebak, terkejut, menjerit dalam panggung wayang.

  16. salam..

    jwb dah sudah, like fb fanpage pun dah sudah..
    yg tinggal nak tggu nama winner je..muehehehehehehehe…hope menang >.<

  17. maaf.. sy x prasan tang slogan tu.. blh x jwb slogan je kat komen yg lain sbb soalan da jwb kat komen semlm?

    • Yup boleh, submit je slogan tu kat comment bawah nih, nanti kami tally semula dgn jawapan anda sebelum ini. Contest2 lepas ni jangan lupa lagi eh? =)

      • hehe.. baik en HantuWayang.. slogan dah post :)

  18. yeah, at the moment, that 11 orang join…rasa anda boleh kalahkan mereka? kami tak tahu… masih ada peluang untuk join contest dan dapatkan 2 tiket percuma…hee…=)

  19. jwpn2 nye adelah.,…jeng3…hehe

    1)penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com. adalah HantuWayang,BertihJagung,PopcornMadu dan Voldemort.

    2)Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com. adalah Filem Hikayat Merong Mahawangsa

    3) 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com) adelah
    a) The Muppets: Are you a Muppet of a man, or a very manly Muppet?
    b) Ombak Rindu: Gandingan mantap Malek KL Gangster dengan Meriam Pontianak Harum Sundal Malam
    c) Happy Feet 2: Jom semua kita pindah Antartika!

    4)Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin adelah Sir Francis Haddock.

    5)Bilangan lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling adalah 19 dan janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya adalah akan berkahwin dengan lelaki tersebut.

    ok…slogan pulak
    Saya suka tengok wayang kerana, kita menjadi sebahagian dari cerita, mendalami cerita dengan lebih terperinci, dan tanpa kita sedar, dalam wayang itu, menceritakan diri kita.

    nama saya : normazita abd rahman a.k.a zieta

  20. 1. HantuWayang,BertihJagung,Voldemort dan PopcornMadu
    2. Hikayat Merong Mahawangsa 2011
    3. Alamak…Toyol!,Happy Feet 2 dan Libas
    4. Sir Francis
    5. 19 orang dan berjanji akan berkahwin dengan orang yang ke 20 bagi menamatkan zaman bujang nya.

    Slogan..
    lebih kepuasan dan keseronokan berbanding menonton di rumah serta dapat menikmati cerita-cerita terbaru di pawagam

    Nama:Muhamad Safian B Abdullah

  21. jawapan 1 – Hantu wayang / Bertih Jagung / Popcorn Madu / Voldemort

    jawapan 2 – Ombak Rindu

    jawapan 3 – Hikayat Merong Mahawangsa

    jawapan 4 – Sir Francis Haddock

    jawapan 5 – 19 orang / akan berkahwin dengan org yg ke 20 bagi menamatkan zaman bujang nya

    ‘Saya suka tengok wayang kerana bagi sayalah..ketika menonton segala masalah disekeliling boleh hilang.

  22. 1. Senaraikan penulis-penulis (nickname) Kakiwayang.com.

    -HantuWayang

    -BertihJagung

    -PopcornMadu

    -Voldemort

    2. Filem tempatan/melayu pertama yang direview oleh Kakiwayang.com.

    -Merong Mahawangsa

    3. Senaraikan 3 review yang ditulis oleh PopcornMadu (penulis Kakiwayang.com)

    -The Muppets
    -Ombak Rindu
    -The Smurf

    4. Nama datuk kepada Captain Haddock yang bertarung dengan Red Rackham dalam The Adventures of Tin Tin.

    -Sir Francis

    5. Menerusi filem Whats your number lakonan Chris Evans dan Anna Faris, berapa ramaikah lelaki yg pernah menjadi teman lelaki Ally Darling dan apakah janji beliau sekiranya berjumpa dengan lelaki terakhir dalam hidupnya?

    -19 orang. Ally akan menamatkan zaman bujangnya apabila berjumpa lelaki yang terakhir.

    Saya suka tengok wayang kerana wayang boleh hilangkan tekanan sambil tepuk-tepuk dahi, gigit jari dan makan popcorn laju-laju.

    Fatin Iylia

  23. jawapan no 1.
    HantuWayang
    BertihJagung
    PopcornMadu
    Voldemort

    jawapan no. 2
    Hikayat Merong Mahawangsa

    jawapan no. 3
    The Muppets,Ombak Rindu dan Happy Feet 2

    jawapan no. 4
    Sir Francis

    jawapan no.5
    19 orang lelaki dan dia berjanji akan berkahwin jika menjumpai lelaki yang ke 20 dalam hidup dia.

    Saya suka tengok wayang kerana disitu saya boleh merehatkan minda,jumpa kawan-kawan,dan menghiburkan diri setelah melakukan pelbagai kerja.

  24. 1) BertihJagung
    HantuWayang
    PopcornMadu
    Voldemort

    2) Hikayat Merong Mahawangsa

    3) The Smurf: Makhluk biru dari alam ajaib
    Libas: Melayu vs Siam?
    Happy Feet 2: Jom semua kita pindah Antartika!

    4) Sir Francis

    5) 19 orang. Beliau berjanji akan berkahwin dengan orang yang ke 20 bagi menamatkan zaman bujangnya.

    Saya suka tengok wayang kerana saya akan mendapat kepuasan dari segi gambarnya yang lebih jelas dan sound system yang lebih berkualiti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = 6

Choose a Rating

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>